Russisk program om Dagmar, Alexander III og Kejserens Villa

I sommeren 2016 var russisk stats-tv forbi Kejserens Villa i forbindelse med et program om Dagmars yndlingsresidencer. De filmede i fem timer fra Kejserens Villa og det er så blevet til små 3 minutter i det samlede program. Dagmars liv var ekstraordinært, ja selv i 2006 skabte hun internationale overskrifter, da hun atter var på vej til Skt. Petersborg med skib, sådan som hun også gjorde som 17 årig, da hun blev forlovet med Ruslands tronfølger.

Livet i Fredensborg er dog særligt. Dagmar var mange ting i hendes storslåede liv, og det var som om, at alle disse ting blev forenet i Fredensborg i tiden med Kejserens Villa. Hun var sin forældres datter, sin mands kone, Alexandras søster, dansk prinsesse, russisk kejserinde og selvfølgelig sine børns mor -ikke at forglemme. I de glade Fredensborgdage kunne Dagmar være alle de bedste ting på en gang uden for mange bekymringer, dem kom der rigeligt af senere. Måske derfor vendte Dagmar aldrig tilbage til Fredensborg eller sit: Kjære miniature Gatchina, som hun døbte huset ved indvielsen d. 1. oktober 1889. Hun beholdt huset indtil sin død i 1928. Fyret kørte, haven blev passet, gardinerne vasket og vinkælderen vedligeholdt.

Delen om Kejserens Villa kommer poetisk lige efter delen omkring Gatchina-slottet, som var deres primære residens i Rusland. Se med fra 23:22 og indtil 26:05 omkring Kejserens Villa. God fornøjelse.

Advertisement