Det ‘drilske’ dørgreb

Kort efter vores overtagelse af huset i 2010 bemærkede jeg, at dørgrebet ud til orangeriet en gang i mellem satte sig fast. Et kærligt ‘dunk’ med håndfladen, og så var alt godt igen. Det kom på listen over ting, der skulle repareres, omend aller nederst.

På Fredensborg lokalhistoriske arkiv fandt jeg artiklen: Interiør fra Kejserens Villa. En lille, og meget tydelig, detalje afslører sig dog på billedet – ud over møblerne, lampen, ovnen m.m. Dørgrebet mod orangeriet har altid haft en lille defekt. 1 ud 20 gange man åbner, så bliver dørgrebet ‘låst’ og bliver hængende. Sådan var det også, da zar Alexander boede i sin danske villa, Dagmar i sit; kære miniature Gachina. De har også, fra tid til anden, skulle give døren et kærligt ‘dunk’.

Dørgrebet er ikke længere på ‘to do’ listen, for sådan skal dette dørgreb fungere.