Renovering af stuk i kejserens arbejdsværelse.

I 1967 skulle huset gennemgå en trist “modernisering”. Nedsænkede gipslofter, som krævede stukrosettens liv og huller i stukgesimsen for hver 20 cm. Skønheden måtte lide for nye stilarter.

I 2012, påbegyndtes restaureringen af det ene stukloft. Grundet Otto Agerholms profession som fotograf, er huset veldokumenteret i kraft af billeder bevaret på lokalhistorisk arkiv (Otto Agerholm købte villaen i 1929 af Olga, der arvede huset efter Dagmars død i 1928).

Stukkatørfirmaet Rubin Stuk & søn bevarer gamle stukrosetter som kan genstøbes på bestilling. Et af Agerholms billeder viser tydeligt stukrosetten og dennes detaljer. Diameteren var nem at afmåle og minsandten om Rubin Stuk ikke har nøjagtig samme roset i deres værksted. (Ikke et øje tørt)

Der bliver trukket nyt el, stukgesimserne trækkes på  ny i gips på stedet. Loftet pudses op igen og males tilsidst med islandsk mosfarve. (Som ikke er islandsk mos, men derimod irsk tang) Det giver loftet et smukt ensartet udseende, der nemt kan vaskes ned og fornyes, når det engang kræves igen.

Loftet har i denne stue, som alle andre prominente rum været udstyret med bladguldskanter mellem væg og stuk.