Havetrappen til familiebilledet

Havetrappen ved karnappen på Alexanders arbejdsværelse er og har altid været et yndet mål for familiebilleder.

Efter Politikens artikel om huset søndag d. 19. oktober er jeg kommet i kontakt med to historikere. En fra DK og en fra UK. Familiebilledet fra Kejserens Villa med Alexander og hans slægtninge er helt nyt for os. Vi er meget glade for at modtage informationer om huset fra forskellige folk.

Forsidebilledet har følgende personer fra højre mod venstre: Tsarevich Nicholas (senere zar Nicolai II), Prins Albert Victor af Wales, Storhertug George Alexandrovich med Xenia foran sig, Prins George af Wales (senere George V) med Storfyste Michael Alexandrovich i front; Prinsesse Victoria af Wales; og zar Alexander III. Billedet er fra 1889. Sandsynligvis fra selve indvielse af huset 1. okt. 1889. Men ihvertfald perioden mellem 30. sept. og 10. oktober 1889.

De andre sort/hvid billeder er fra Otto Aggerholms tid i huset. Hans søster Elvine ses bla. på to af billeder.

Farvebilledet er fader Pavel og nuværende ejer. Fader Pavel bor i Moskva og var forbi i foråret for at genindvie huset efter alle de russisk ortodokse foreskrifter.

Vi har selvfølgelig selv et hav af familiebilleder fra selvsamme trappe.