Arkitekt søges? Seeking architect?

Foreningen for bygnings- og landskabskultur: By og land har enstemigt besluttet at indstille Kejserens Villa til fredning. Vi skal derfor i gang med at lave indstillingen, og i den forbindelse har vi brug for at finde ud af, hvem zar Alexander III brugte som arkitekt i ombygningen af villaen i 1885-1889.

I årene før købet af Kejserens Villa får zar Alexander den danske arkitekt Albert Nielsen på som byggeleder under opførelsen af Nevskij kirken i Bredgade under tilsyn af Ferdinand Meldahl. Måske de kunne have noget med ombygningen af Kejserens Villa at gøre? Måske var arkitekten russisk?

Hvis du ved noget om dette emne, må du meget gerne kontakte mig på henrik.christensen@mms.dk – Tak.

English in short: 

We are searching for the architect that Tzar Alexander III used for rebuilding the “Emperors Villa” in Fredensborg/Denmark – as depicted in the Fabegé-egg: The Danish Palaces-egg. We know that the Tzar used the danish architect Albert Nielsen for building the Nevskij church in Copenhagen in 1883.  If you can help with any information, please contact me on: henrik.christensen@mms.dk  – Thank you.

 

architects-cardiff