Arkitekten og ombygningen

Da Zar Alexander III købte sin danske villa i 1885, var det de færreste der forstod hvad dette køb handlede om. Huset stod endda tomt i et par år og snakken forstummede. Slotforvalter og officer Harald Jastrau stod for den daglige vedligeholdelse af huset og rapporterede til Generalmajor Carl Tvermoes, der havde den direkte kontakt til zar Alexander III af Rusland. Jastrau fik foretaget flere mindre arbejder på huset i 1886 og 1887.

I 1888 blev den lokale tømrermester Peder Pedersen fra Asminderød hentet ind til en total renovering af huset. Det forekommer tydeligt i arkiver hentet fra Rigsarkivet at prioriteringen af ombygningen og valg i forbindelse hermed foretages i gensidig arbejde mellem Jastrau og P. Pedersen.

D. 3. oktober 1888 har Pedersen færdiggjort en total restaurering af villaen. Dette betød bla. at han havde brugt:

  • 19.150 S4 mursten
  • 111 tønder læsket kalk
  • 35 tønder cement
  • Dreide og polerede gjenstande
  • Rörtråd og søm
  • Rosetter til lofter
  • 43 alen tagrende
  • Blomsterhus og jernport
  • Flisegulv i blomsterhus
  • Forgyldte lister

På billederne kan man læse den totale oplistning af materialer til byggeriet, samt oplistning af det totale interiør fra C.B. Hansen.

Regningen for køb, renovering og istandsættelse lød i alt på 49.729,70 kr.  til eneherskeren af Rusland og dennes danske hustru.

Da Peder Pedersen d. 3. oktober 1888 laver en afregning via Jastrau, så dør han senere SAMME DAG. D. 10 december får hans enkehustru udbetalt summen for arbejdet udført på Kejserens Villa. I alt: kr. 11.997,21.